Μια θέση στο τρένο

13 Σεπτεμβρίου 2015
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αν γινόταν στην Κύπρο, ίσως, και το πολύ να το γράφαμε στο γκρουπ «ο Γάρος της Ημέρας». Έγινε όμως στην Αγγλία και γράφτηκε στην Dailymail.

Έγκυος, στις 34 βδομάδες, αυτό που λέμε «κατάβαρη», αγόρασε ειδικό εισιτήριο, για να κρατήσει μια θέση στο τρένο. Ο κύριος ο οποίος κάθισε στην θέση της, όχι μόνο δεν νοιάστηκε ότι η γυναίκα ήταν έγκυος, αλλά ούτε ότι καθόταν σε θέση αγορασμένη από την ίδια. Γέλασε, και σηκώθηκε από την θέση όταν έφτασε στον προορισμό του.

«Ήμουν ήδη κουρασμένη, πονούσα και για να είμαι ειλικρινής, σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη που μάλλον δεν έπρεπε καν να ταξιδεύω με τρένο, για αυτό σιγουρεύτηκα ότι θα είχα κάποια θέση να καθίσω.

Στάθηκα για περισσότερο από μισή ώρα, που ήταν δύσκολο να αντέξω, αλλά δεν ήθελα να ζητήσω από κάποιον άλλο τη θέση και να ξαναυποστώ την κοροιδία.

Η πλάτη μου πονούσε, τα πόδια μου πονούσαν και ένοιωθα άρρωστη. Πονούσα πολύ, μέχρι που κάποια θέση άδειασε.»

Όπως είπε είχε θυμώσει και με όλους του υπόλοιπους επιβάτες που προτίμησαν να μην κάνουν κάτι. «Οι άνθρωποι ούτε με υποστήριξαν, ούτε πρόσφεραν την δική τους θέση. Απλά γύρισαν ο κεφάλι από την άλλη και προσποιήθηκαν ότι δεν είδαν τίποτα.»

Δυστυχώς η «αναισθησία» είναι φαινόμενο του καιρού μας, και όχι μόνο της χώρας μας. Τέτοια περιστατικά σε κάνουν να διερωτάσαι, αν ο κόσμος έχει φτάσει σ’ αυτά τα σημεία, γιατί εγώ να συνεχίζω να είμαι ευγενής και να νοιάζομαι για τους υπόλοιπους.

Μπορεί μια γυναίκα να γίνεται μάνα από δική της επιλογή, αλλά όταν χρειάζεται την βοήθεια μας το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να την δώσουμε.

Εσείς λοιπόν θα δίνατε τη θέση σας για να καθίσει κάποια γυναίκα που βρίσκεται σε προχωρημένη ή μη εγκυμοσύνη ή θα κάνατε ότι δεν βλέπατε;

 

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3224978/Eight-months-pregnant-woman-forced-stand-train-half-hour-businessman-refused-seat-d-booked.html