Η PANK θεία. (professional aunts no kids)

22 Σεπτεμβρίου 2015
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας ως γονέα, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ή να υιοθετήσετε δικά σας παιδιά;

Η σταρ του “Sex and the City” Κιμ Κατράλ πιστεύει ακριβώς αυτό. «Δεν είμαι ένας βιολογικός γονέας, αλλά είμαι ένας γονέας», είπε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «ώρα της γυναίκας» στο BBC Radio 4 αυτή την εβδομάδα.

“Είμαι μέντορας σε νέους ηθοποιούς, έχω ανίψια με τα οποία είμαι πολύ συνδεδεμένη”, πρόσθεσε. «Υπάρχει τρόπος για να γίνεις μητέρα αυτές τις μέρες και σε αυτή την ηλικία, που δεν περιλαμβάνουν το όνομά σας στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού. Μπορείτε να εκφράσετε αυτή την μητρική πλευρά, πολύ καθαρά, πολύ έντονα. … Και να νοιώσετε και απολύτως ικανοποιημένη.”

Όταν ζητήθηκε η άποψη της Melanie Notkin για τα σχόλια της Κατράλ, (Η Notkin, μια θεία με έξι ανίψια, είναι η δημιουργός του Savvy Auntie, μια online κοινότητα για PANKS (professional aunts no kids – επαγγελματίες θείες χωρίς παιδιά)είπε, η Κατράλ “έχει πέσει λίγο έξω στις εκτιμήσεις της ” για την μητρότητα. Το να είσαι θεία δεν θα μπορούσε να ισοδυναμεί με την μητρότητα, αλλά νομίζω ότι και οι θείες εξυπηρετούν έναν ισχυρό ρόλο.

Μία στις πέντε γυναίκες είναι PANK. “Δεν έχει σημασία πόσο πολύ η μητέρα και ο πατέρας αγαπά το παιδί του, είναι μόνο δύο άτομα», λέει η Notkin. “Άτεκνες θείες μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά εμπειρίες που δεν μπορεί ποτέ να έχουν. Είμαι συγγραφέας. Ο αδελφός μου και η γυναίκα του δεν είναι, κάνω πράγματα που οι γονείς τους δεν κάνουν … οι γονείς ξέρουν ότι προσθέτω αξία.. ”

Εξήντα οκτώ τοις εκατό των PANKs, σύμφωνα με μια μελέτη, λένε τα παιδιά στη ζωή τους, βλέπουν τις θείες ως πρότυπο. Και περίπου 64 τοις εκατό από αυτές απολαμβάνουν στιγμές με τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα είναι ευτυχισμένες που δεν είναι οι ίδιες γονείς. Η Κατράλ φαίνεται να ταιριάζει σε αυτή την κατηγορία.

“Απο πλευράς χρόνου, δεν ήταν ποτέ σωστά,” λέει η 59χρονη Κατράλ, για τον χωρίς παιδιά τρόπο ζωής της . «Έχω παντρευτεί, και μου άρεσε πάρα πολύ να είμαι παντρεμένη. Αλλά ποτέ δεν είχαμε φτάσει πραγματικά στο σημείο όπου το να γίνουμε γονείς να ήταν μια φυσική εξέλιξη στη σχέση μας.”

 

Μπορεί να θεωρηθεί η Samantha, ο ρόλος της Κατράλ στο “Sex and the City” σαν PANK; Η Notkin λέει όχι. Η Carrie ήταν περισσότερο θεία με την κόρη της Charlotte, αλλά όχι τόσο πολύ η Σαμάνθα.

Οι πιο ανθεκτικές και πραγματικές σχέσεις της Σαμάνθα ήταν με τις φίλες της.

«Γεννιέσε σε μια οικογένεια, την οποία δεν έχεις επιλέξει», λέει. “Και τότε θα κάνεις την οικογένειά σου. Και οι άνδρες, για πολλές γυναίκες της γενιάς μου, έρχονται και πάνε. Αλλά η οικογένεια που έχεις δημιουργήσει, θα μείνει. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλω γύρω μου, Ξέρετε, όταν γκρινιάζω. Αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους ξέρω ότι μπορώ πραγματικά να βασιστώ -.. διότι ήταν όλοι πάντα εκεί”

Τώρα αυτό ακούγεται πολύ σαν «Σαμάνθα».

Πηγή

Περισσότερα