Βρεφικό μασσάζ

22 Αυγούστου 2015
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Το βρεφικό μασάζ είναι μία τέχνη αγγίγματος, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο γονέας χαλαρώνει καθώς εξοικειώνεται βαθιά με τη γλώσσα του σώματος του μωρού του, μαθαίνει να μεταφράζει τις γκριμάτσες, τους μορφασμούς και το κλάμα του! Ο γονέας αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην αναγνώριση των σωματικών και ψυχικών αναγκών του.

Με το μασάζ συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ανάπτυξη και την γενική ευημερία του μωρού, επιδρώντας στους μύες, στις αρθρώσεις, στο νευρικό σύστημα, στο ανοσοποιητικό, στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη.

Σήμερα, σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου το βρεφικό μασάζ διδάσκεται σε γονείς από πιστοποιημένους εκπαιδευτές βρεφικού μασάζ. Η εμπειρία του βρεφικού μασάζ βοηθά τους γονείς να αναγνωρίσουν ότι έχουν ήδη όλα τα απαραίτητα εργαλεία, τα χέρια τους και την καρδιά τους για να βοηθήσουν το παιδί τους και να επικοινωνήσουν μαζί του. Διδάσκεται ότι τα μωρά αξίζουν το σεβασμό, το θαυμασμό και την προσοχή μας. Το γεγονός ότι είναι διασκέδαση είναι ένα υπέροχο συμπληρωματικό πλεονέκτημα!

Ο Διεθνής Οργανισμός Βρεφικού Μασάζ είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για τη διατήρηση και διάδοση της τέχνης του βρεφικού μασάζ. Η ιδρύτριά του η Vimala McLure συνδίασε το σουηδικό μασάζ, τη ρεφλεξολογία, τη γιόγκα το παραδοσιακό ινδικό μασάζ και δημιούργησε μία ρουτίνα που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των περιπτώσεων (μωρά πρόωρα γεννημένα, με ειδικές ανάγκες, υιοθετημένα).

Tα μαθήματα απευθύνονται σε γονείς (ή φροντιστές) σε μωρά έως 12 μηνών και περιλαμβάνει πέντε εβδομαδιαιες συνεδρίες.Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης διδάσκονται τεχνικές μάλαξης για ολόκληρο το σώμα του μωρού (πόδια, κοιλιακή χώρα, στήθος, χέρια, πλάτη, πρόσωπο), καθώς και ήπιες ασκήσεις διάτασης.

Το μασάζ γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους γονείς-φροντιστές προς το μωρό τους. Η επίδειξη των μαλάξεων από την εκπαιδεύτρια γίνεται πάνω σε ειδική εκπαιδευτική κούκλα.

Η πολύχρονη εμπειρία της Vimala McLure δείχνει ότι: “Ο δεσμός εμπιστοσύνης και αγάπης, τα μαθήματα συμπόνοιας, ζεστασιάς, ανοίγματος και σεβασμού που είναι ενδογενή στη ρουτίνα του μασάζ μεταφέρονται από το παιδί στην ενηλικίωση του. Ειδικά αν οι γονεϊκές πρακτικές αντανακλούν τις ίδιες αξίες με αυτές του βρεφικού μασάζ είναι πιο πιθανό το παιδί μεγαλώνοντας να ανταποκρίνεται με εμπάθεια και ζεστασιά στους άλλους, με συμπονοια και αλτρουισμό στα κοινωνικά προβλήματα και να βιώνει τη ζωή σαν μια ευχάριστη περιπέτεια στην οποία έχει την ευκαιρία να αγαπά και να αγαπιέται, να βοηθά τους άλλους και να επεκτείνει τον εαυτό του σε γνήσια υπηρεσία της ανθρωπότητας”.

Τι πιο όμορφο όνειρο για τους γονείς; ( “Infant Massage, A Handbook for Loving Parents)

Μπορειτε να παρακολουθησετε τα μαθηματα Βρεφικου Μασαζ στο