Ο χαμογελαστός Aylan και η παράκληση της θείας του

7 Σεπτεμβρίου 2015
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Τα σώματα της οικογένειας του μικρού Aylan γύρισαν στην πόλη τους για την ταφή. Δεν ήταν γραφτό να φτάσουν στον Καναδά όπου τους περίμενε η θεία τους.

Η θεία αυτή έκανε προσπάθειες από πολύ καιρό για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη βίζα για την οικογένεια Kurdi. Υπήρχαν δύο προβλήματα. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν ενέγραφαν την οικογένεια, όπως και όλους τους Σύρους ως πρόσφυγες, και η Τουρκική κυβέρνηση δεν ενέκρινε βίζες εξόδου από την Τουρκία.

Αν όλα ήταν διαφορετικά, η οικογένεια αντί να πληρώσει 2 χιλιάδες δολλάρια για να πνιγεί στα κύμματα, απλά θα είχε ταξιδέψει με το αεροπλάνο, και θα ήταν τώρα ζωντανά και τα παιδιά και η μητέρα.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Muhammad Lila, η θεία ζήτησε να σταματήσουν να κυκλοφορούν στα social media οι φωτογραφίες του μικρού Aylan όπως κυκλοφόρησαν. Στη θέση τους ζήτησε να κυκλοφορήσει μια φωτογραφία που να τον παρουσιάζει χαμογελαστό. Κι οπως λέει ο Muhammad Lila στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Aylan στην φωτογραφία την οποία χαμογελάει, φοράει ακριβώς τα ίδια ρούχα με τα οποία πνίγηκε.

Κι επειδή τόσες μέρες δεν ήθελα να γράψω κάτι, και δεν ήθελα να αναρτήσω την φωτογραφία του νεκρού παιδιού, σήμερα στην μνήμη του παρακαλώ εσάς, όπως αντί για το πνιγμένο, στο μυαλό σας να έχετε το χαμογελαστό παιδί της πιο πάνω φωτογραφίας.

Περισσότερα

ottawacitizen.com/news/politics/family-of-children-found-on-turkish-beach-were-trying-to-come-to-canada

www.dnaindia.com/world/report-not-a-dead-baby-on-the-beach-this-is-how-you-should-remember-aylan-2122255