Πόσα παιδιά θα θέλατε;
Γνωρίζετε το καναλι TLC; Αν ναι τότε έχετε σίγουρα έχετε παρακολουθήσει προγράμματα όπως το «6 little McGees» « Me Kate & 8» ή την οικογένεια « Duggar» που ξεκίνησε με το πρόγραμμα «17 and counting» και κατέλειξε στο πρόγραμμα « 19 and counting».
Στην Κύπρο πια, συνηθίσαμε για διάφορους λόγους, να κάνουμε τα δύο παιδιά, ή ακόμα το ένα και μοναδικό, που θα μπορούμε να κανακέψουμε, και να του προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Εγώ προσωπικά, νοιώθω κάτι σαν αξιοθέατο όταν προσπαθώ να κυκλοφορήσω με τα τρία παιδιά μου μαζί.
Ποιός είναι λοιπόν ο αποδεκτός αριθμός στις μέρες μας; Πόσα παιδιά σκοπεύετε να κάνετε, ή θα θέλατε να κάνατε;
Ποιός είναι ο σωστός αριθμός ώστε να μπορέσετε να δώσετε τη σωστή φροντίδα, και πότε ξεκινά το νέο παιδί να γίνεται «βάρος» στα υπόλοιπα. Είναι τα χρήματα ένας λόγος ώστε να σταματήσουμε στο ένα ή στα δύο, ή το γεγονός ότι αντί να είμαστε εμείς οι γονείς, λόγω υποχρεώσεων ή άλλων ‘καταστάσεων’, γονείς γίνονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες.
Και παρόλο που δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πλέον μεγάλες οικογένειες στην Κύπρο, διερωτούμαι κατά πόσο, αν υπήρχαν, οι γονείς θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν τα ονόματα των καλύτερων φίλων των παιδιών τους, τις προτιμήσεις του καθενός στην γεύση παγωτού, και τις διάφορες λεπτομέρειες που γνωρίζουν οι γονείς με λιγότερα παιδιά.
Και αν και είμαι βέβαιη ότι αυτή η απάντηση ποικίλει , μέχρι ποιο σημείο είναι ανεύθυνο να κάνουμε πολλά παιδιά; Σε ποιο σημείο μπορεί να έχετε τη φροντίδα των αναγκών των παιδιών σας χωρίς βοήθεια , και σε ποιό σημείο γίνεται ανεύθυνο ;
Και πότε συμβαίνει αυτό; Είναι μετά από δέκα παιδιά , ή ίσως δεκαπέντε ; Ή ίσως είναι όταν δεν μπορείτε πλέον να χωρέσετε όλη την οικογένεια σε ένα οκταθέσιο τζιπ ; Δεν είμαι τόσο σίγουρη , γι αυτό και ρωτώ όλους σας !